Bureau

Ruth van der Most van Spijk heeft sinds 1988 haar eigen ontwerpstudio en richt zich zowel op de zakelijke als de particuliere markt.

Door de jaren heeft zij een breed scala aan projecten gerealiseerd, waaronder o.a. kantoren, kerken, clubhuizen, zorginstellingen, scholen en theaters.

De mogelijkheden variëren van het maken van een ontwerp voor een kleine verbouwing tot grote projecten waarbij ze het complete ontwerp, de bouwbegeleiding en de budgetbewaking op zich neemt.

Werkwijze

Samen met de opdrachtgever werk ik naar een resultaat toe waar de opdrachtgever zich in herkent en prettig voelt.

Ik werk nauw samen met architecten, grafisch ontwerpers en kunstenaars.

Ook voor een klein budget is er de uitdaging om met relatief weinig middelen oplossingen te bedenken die subtiel en verassend zijn.

Visie

Uitgangspunten voor een ontwerp zijn de architectuur, het gebouw en de ruimte. Materiaal, vorm, kleur en detail zijn belangrijke onderdelen in de vertaling van het ontwerp.

Het doorbreken van clichés, subtiliteit en humor zijn elementen die belangrijk zijn in mijn werk. Zoeken naar beeldtaal om het karakter van het bedrijf in het ontwerp te verwerken. Daarbij is grafische vormgeving een belangrijke toevoeging.

Duurzame, innovatieve en energiezuinige oplossingen zijn essentieel in de ontwerpen.